Wie ben ik?

Ik ben Thea Seffinga. In mei 2015 ben ik afgestudeerd als reflexzone therapeut. Nadat ik altijd heb gewerkt in commerciële en administratieve functies ben ik in september 2011 overgestapt naar de zorg.

Van een vriendin had ik na een zware ziekte een verwencadeau gekregen. Een behandeling bij een voetreflextherapeut ! Pure verwennerij en ik voelde me herboren.  Het gevolg… een paar jaar later studeerde ik zelf af als reflexzone therapeut, een prachtig vak.  Een vak waarin mijn vorige functies  naadloos passen.

Ik ben gericht op het leggen van verbindingen, lichaam en geest, werk en privé, ziek en beter, reguliere en complementaire geneeskunde.

 

Wat heb ik geleerd?

In 2015 heb ik de HBO opleiding reflexzonetherapie bij Kosmos Instituut in Eindhoven afgerond. Mijn afstudeerproject betrof de revalidatie na kanker. Om voor vergoeding door alle  zorgverzekeraars in aanmerking te komen heb ik nog een aanvulling gedaan op de HBO medische basiskennis. Deze Medische basiskennis, de PLATO-Norm, heb ik gevolgd bij de VNRT, mijn beroepsvereniging

Sindsdien heb ik nog verschillende aanvullende scholingen en bijscholingen gevolgd.

 

Wat kunt u van mij verwachten?

Ondersteuning bij ziekte of stress, verhogen van de weerstand, balans, rust, weldaad, ontspanning en energie.

In mijn praktijk vind ik het belangrijk dat u zich prettig voelt. Veiligheid, kennis en empathie staan voorop.

 

Met wie werk ik samen?

Ik ben lid van de Vakgroep Reflexzonetherapie Limburg. Deze vakgroep is een samenwerkingsverband van gekwalificeerde, bij de beroepsvereniging aangesloten, reflexzone therapeuten uit de provincie Limburg. Ons doel is reflexzontherapie meer bekendheid te geven in Limburg.

Daarnaast vind ik het belangrijk om mijn kennis in te zetten en te delen met maatschappelijke groeperingen. Zo werk ik samen met de GGZ. Deze samenwerking is ontstaan door de Maatschappelijke Beursvloer Maastricht & Heuvelland.

Verder ben ik een van de initiatiefnemers en organisatoren van de Verwenmarkt in Maastricht.

 

Waar ben ik aangesloten?

Ik ben lid van de beroepsvereniging van reflexzonetherapeuten de VNRT (Vereniging van Nederlandse Reflexzone Therapeuten)  en opgenomen in het Register Beroepsbeoefenaars Complementaire Zorg het RBCZ.

Sinds 1 januari 2017 ben ik aangesloten bij de SCAG (Stichting Complementaire en Alternatieve Gezondheidszorg). Dit is een door de overheid erkende geschillencommissie volgens de WKKGZ. Meer uitleg over de klachtenregeling vind je op de website van de VNRT.

Afspraak maken?

Wilt u een afspraak maken of vragen naar de mogelijkheden? Neem dan contact met mij op.