Lymfe Oedeem therapie (RLD)

In Engeland is de laatste jaren een nieuwe reflexologie techniek ontwikkeld op de voeten, Reflexology Lymph Drainage. Deze massage techniek richt zich op het stimuleren van de lymfatische reflexen op de voeten en is totaal gespitst op lymfe-oedeem. In de praktijk blijkt de techniek ook voor tal van andere klachten die met het immuunsysteem te maken hebben een goede ondersteuning te bieden.

Deze reflexologie techniek, RLD,  is ontwikkeld door Sally Kay, een reflexzonetherapeut uit Engeland. Zij heeft wetenschappelijk onderzoek gedaan naar deze voetreflexmethode bij tientallen (ex-) borstkanker patiënten met klachten van lymfeoedeem in een arm als gevolg van de behandeling tegen hun ziekte. Deelnemers kregen elk 4 weken een wekelijkse reflexzonebehandeling. Door o.a. het meten van de armen voor en na een behandeling kon Kay aantonen dat RLD een zeer effectieve methode is, die zorgde voor een meetbare afname van het volume en zo het welbevinden van de patiënten verbeterde. Ook een half jaar na de behandelingen was het resultaat nog steeds goed te noemen.

RLD is te vergelijken met manuele lymfedrainage, maar dan op de voeten. De methode is zeer aangenaam, pijnloos  en rustgevend om te ondergaan.

Om deze techniek te mogen toepassen en de licentie te verkrijgen heb ik met goed gevolg een opleiding gevolgd bij Sally Kay en een onderzoek gedaan naar de afname van lymfeoedeem.

Ik gebruik de methode niet alleen bij cliënten  die last hebben van het vasthouden van vocht maar ook bij chronische ziekten zoals Reuma, Diabetes en Fybromyalgie en bij psychosociale klachten zoals burn-out, depressie en angsten.

De methode is ook zeer geschikt om op de handen toe te passen. Cliënten leer ik grepen op de handen die  thuis kunnen gebruiken.

 

Afspraak maken?

Wilt u een afspraak maken of vragen naar de mogelijkheden? Neem dan contact met mij op.